Konsulentens blog

Konsulentens blog

Nyheder mv. fra teknologiens verden

Her på denne blok vil man kunne finde nyheder, gode råd, fif og fiduser, som vi støder på i vores arbejde med it og digitalisering.

Du er velkommen til at komme med kommentarer eller tage andre emne op mv. Du skal bare vide, at der er tale om et offentligt forum.

Vi forbeholder os derfor ret til at fjerne synspunkter, kommentarer mv. fra blokken, hvis vi finder det nødvendigt.

Undgå problemer

vejledning af vejledernePosted by Morten Tue, October 07, 2014 11:11:49

Opdater browseren

Informationer om digital post og explorer 8.

Opgrader Internet Explorer 8 og undgå problemer med Digital Post

Digital Post understøttes ikke fremadrettet af Microsoft Internet Explorer 8 på borger.dk. Det skyldes, at JavaScript ikke fungerer tilfredsstillende i browseren.

Fra primo november vil Internet Explorer 8 ikke kunne anvendes til at logge på borger.dk. Der er derfor behov for at borgere, der anvender Internet Explorer 8, hjælpes til at skifte til en nyere browser.

Vejled borgerne til at opdatere til en nyere browser Brugere, der henvender sig fordi de har oplevet problemer med Internet Explorer 8 opfordres til at skifte til en nyere Microsoft Internet Explorer eller anvende en alternativ browser eksempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Gratis at skifte browser Der er ingen udgifter forbundet med at skifte til en anden browser end Internet Explorer 8. Der findes mange gode alternativer, som fx Google Chrome, Mozilla Firefox eller nyere versioner af Microsoft Internet Explorer.

Brugere kan gratis hente browsere ved at gå ind på de forskellige udbyderes hjemmesider.

Brugere der anvender Internet Explorer 8 skal informeres om, at NemID ikke tester og supportere på denne browser. Det anbefales i øvrigt altid af sikkerhedsmæssige årsager at udskifte gamle browsere, som fx Internet Explorer 8 med nyeste browserversion, fordi en opdateret computer giver den bedste beskyttelse mod hackere, virus og anden it-kriminalitet.

På tjek.pc er det muligt for brugere at undersøge, hvilken browserversion, de har på deres computer. Kun 3 pct. af de brugere, der logger på borger.dk anvender IE8, og flere banker anbefaler allerede deres brugere at udfase IE8. Læs mere om baggrund og tekniske årsager på nemid.nu.