Konsulentens blog

Konsulentens blog

Nyheder mv. fra teknologiens verden

Her på denne blok vil man kunne finde nyheder, gode råd, fif og fiduser, som vi støder på i vores arbejde med it og digitalisering.

Du er velkommen til at komme med kommentarer eller tage andre emne op mv. Du skal bare vide, at der er tale om et offentligt forum.

Vi forbeholder os derfor ret til at fjerne synspunkter, kommentarer mv. fra blokken, hvis vi finder det nødvendigt.

SKAT - falske mails

vejledning af vejledernePosted by Morten Sat, March 12, 2016 20:32:06

Pas på falske e-mails fra SKAT

Så snart din årsopgørelse er klar den 14. marts, sender SKAT en mail til dig. Men pas på med at åbne den - det kan nemlig være it-kriminelle, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig

Din årsopgørelse fra SKAT ligger klar den 14. marts, og det forsøger it-kriminelle at lukrere på. Danske e-mailindbakker bliver nemlig hvert år bombarderet med falske e-mails, der umiddelbart ser ud til at være fra SKAT, men det er de altså ikke.

Du bør derfor være ualmindelig påpasselige med at åbne e-mails fra SKAT i den kommende måned – og du må under ingen omstændigheder klikke på links i disse e-mails.

De falske mails kan være meget overbevisende og bruger ofte SKAT’s logo, men der er flere ting, som afslører dem:

SKAT vil aldrig bede om kreditkort oplysninger eller andre personlige oplysninger i deres e-mails. Derfor kan du være helt sikker på, at det er en fupmail, hvis du bliver bedt om at sende personlige oplysninger


Undgå fælden: Slet de falske e-mails

Komputer for alle's sikkerhedseksperter anbefaler, at du helt lader være med at åbne e-mails med SKAT som afsender og i stedet logge ind på SKAT.dk. Her vil du kunne se, om din årsopgørelse er klar, eller om du eventuelt mangler at udfylde bestemte formularer.

Er du kommet til at sende personlige oplysninger, skal du straks kontakte din bank og Politiet.

Se her hvordan de falske mails fra SKAT kan se ud:

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=80125&vId=0
kilder: Komputer for alle, SKAT