Konsulentens blog

Konsulentens blog

Nyheder mv. fra teknologiens verden

Her på denne blok vil man kunne finde nyheder, gode råd, fif og fiduser, som vi støder på i vores arbejde med it og digitalisering.

Du er velkommen til at komme med kommentarer eller tage andre emne op mv. Du skal bare vide, at der er tale om et offentligt forum.

Vi forbeholder os derfor ret til at fjerne synspunkter, kommentarer mv. fra blokken, hvis vi finder det nødvendigt.

sådan virker touchscreen

vejledning af vejledernePosted by Morten Sat, June 25, 2016 17:23:15

Hvordan virker en touchscreen?

Sådan virker skærmen på din smartphone eller tavle-pc bliver berøringsfølsom.


1. Når fingeren rører skærmen på fx en smartphone, overføres noget af den elektriske ladning til fingeren. 2. Berøringen ændrer det elektriske felt. Sensorer i skærmens fire hjørner registrerer, hvor langt de hver især er fra det berørte sted, og udsender et signal. 3. Ud fra sensorernes signaler beregner telefonens billedprocescontroller, hvor på skærmen fingeren præcis rørte. 4. Informationen videresendes til styresystemet, der udfører den ønskede opgave.

Den mest almindelige form for tryk­følsomme skærme til smartphones er af den såkaldte kapacitive type.

Her er bagsiden af skærmens øverste glasplade overtrukket med et ledende materiale, fx indium-tinoxid, der fungerer som en kondensator og kan lagre en smule strøm. Når en finger berører skærmen, vil noget af den elektriske ladning overføres til den og skabe en ændring i det elektriske felt, som sensorer kan registrere.

Kilde: GRAZVYDAS/Thinkstock
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.