Konsulentens blog

Konsulentens blog

Nyheder mv. fra teknologiens verden

Her på denne blok vil man kunne finde nyheder, gode råd, fif og fiduser, som vi støder på i vores arbejde med it og digitalisering.

Du er velkommen til at komme med kommentarer eller tage andre emne op mv. Du skal bare vide, at der er tale om et offentligt forum.

Vi forbeholder os derfor ret til at fjerne synspunkter, kommentarer mv. fra blokken, hvis vi finder det nødvendigt.

windows 10 opgradering

vejledning af vejledernePosted by Morten Tue, August 09, 2016 09:35:30

Windows 10-jubilæumsopdatering på vej, også til smartphones

Den store jubilæumsopdatering til Windows 10, som Microsoft lancerede til PC i sidste uge, kommer nu også til smartphones

Da tilbuddet om gratis opgradering fra Windows 7 eller 8.1 sluttede d. 31. juli, lancerede Windows i samme ombæring den store ‘jubilæumsopdatering’ til PC, som bragte en lang række nye features på bordet.

Nu ser det ud til, at opdateringen også er på vej til smartphones. Det skriver flere amerikanske medier.

Mobiludgaven ventes ikke at blive ligeså omfattende som jubilæumsopdateringen til PC, men mange af de samme features vil gå igen i en mobiludgave. Derudover kan man blandt de nye features eksempelvis finde en panorama-funktion til kameraet, nye muligheder på låse-skærmen og en ny, markant forbedret Skype-app.

Smuthul giver gratis Windows 10 opgradering

Officielt set var fredag den 29. juli 2016 sidste dag, hvor man kunne få en gratis opgradering til Windows 10. Nu viser det sig dog, at man med en vis form for kynisme kan få en gratis opgradering, selvom tilbuddet reelt set er udløbet.

Hvis man har en enhed, hvor styresystemet enten var Windows 7 eller Windows 8.1, har man fra 29. juli 2015 og ét år frem kunne få en gratis opgradering til Windows 10. Nu viser det sig, at man godt kan få en gratis opgradering, selvom man havde glemt det i første omgang.

Microsoft har forlænget fristen for opgraderingen til alle deres brugere med særlige behov. Alt man skal gøre er at downloade en EXE-fil fra Microsofts lidt skjulte side vedrørende brugere, der behøver hjælpemidler, hvorefter opgraderingen sættes i gang uden yderligere kontrol af, om du rent faktisk har brug for hjælp.

Microsoft siger, at de ikke har annonceret en dato for, hvornår de vil stoppe for den gratis opgradering for folk med særlige behov. Tværtimod starter de nu med at distribuere en gratis jubilæumsopdatering af Windows 10.

Opdateringen indeholder blandt andet udvidelser af Microsoft Edge, der er Microsofts erstatning for Internet Explorer-browseren samt forbedringer af pennen Windows Ink og den personlige assistent Cortana.

Med Microsoft Wallet åbner opdateringen også op for kontaktløs betaling, ligesom den digitale assistent Cortana har fået flere nye features, og blandt andet nu kan finde din telefon for dig.

Opdateringen bliver rullet ud tirsdag d. 9. august ifølge vores oplysninger

Har i brug for hjælp kan i kontakte sekretariatet tlf. 311 311 66
mail info@tc-danmark.dk

Kilde: Version2
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.